Experter på balkongrenovering

Vi på WMP balkong är experter på renovering av balkonger och har en lång och väldokumenterad erfarenhet av att jobba med balkongreparationer i känsliga miljöer. Vi genomför ditt projekt från beställning, via leverans och arbete, till kvalitetssäkring och uppföljning.

Anpassade renoveringar av balkonger för varje unika fastighet

 • Förutom kvaliteten och säkerheten så lägger vi mycket stor vikt vid det estetiska när vi utformar och bygger våra balkonger. Vare sig det är en sekelskiftesbyggnad eller en betydligt modernare fastighet så har vi lösningen för dig.

 • Vår ambition är att i varje projekt visa våra kärnvärden: Ärlighet, Noggrannhet och Delaktighet.

Vikten av att underhålla och renovera sina balkonger

 • Det som avgör livslängden hos balkonger är den så kallade karbonatiseringen av betong. Intakt betong skyddar betongens höga pH-värde armeringen mot korrosion. Genom s.k karbonatisering eller kloridinträngning kan detta skydd med tiden brytas ned och balkongens bärförmåga kan påverkas.
 • När armering korroderar uppstår spjälkning vilket kan leda till bitar av betongskikt lossnar och faller ned. Normalt inträffar detta efter 50år men det varierar då löpnade underhåll och utsatthet har stor betydelse för balkongens livslängd.
 • Det finns flera tillvägagångssätt till en balkongrenovering, i vissa fall behöver man ta bort hela balkongen och ny armering läggs in och man gjuter en ny balkongplatta.
 • Om renoveringen utförs innan skadorna har blivit för stora kan det räcka med att ta bort skadad betong, behandla armeringen och gjuta ny betong för att säkerställa plattans stabilitet.
 • Håll uppsikt på balkongerna efter tendenser till spjälkningar/sprickor och åtgärda i tid innan de finns rasrisk av betongbitar. Årligen förekommer pågrund av undermålig betong och armering att bitar lossnar vilket kan innebära fara.

 • Balkongernas underhåll och bibehållna funktionalitet och säkerhet är bostadsrättföreningens/fastighetsägarens ansvar. Är balkongerna 50år eller äldre och/eller uppvisar misstänkta brister är det hög tid att kontakta en fackman.
 • För yngre balkongkonstruktioner kan förebyggande ytskiktsrenoveringar tillämpas som tex vattenavvisande impregnering för att förhindra nedbrytningen av betong orsakad av vatten- och kloridinträngning.
 • Wmp Balkong erbjuder att okluärt bedöma era balkonger och inkomma med åtgärdsrekommendation och anbud för åtgärden.

Fasad och balkong i harmoni

 • Vackra balkonger ger fastigheten en mer livfull exteriör och bidrar till en trevligare utemiljö. Men då är det också viktigt att balkong och fasad samstämmer med varandra. På WMP Balkong lägger vi starkt fokus vid att renovera befintliga balkonger så att de harmonierar med den befintliga byggnaden och dess omgivningar.

 • WMP Balkong är ett välmeriterat konstruktionsföretag som varit verksamt i över 30 år. Med tusentals framgångsrika projekt i portföljen vet vi precis vad som krävs för att bygga säkra, stabila och visuellt tilltalande balkonger som sömlöst smälter samman med fastigheten. Från initial design till hantverk och materialval – en balkong signerad WMP är kvalitet in i minsta detalj.

Vi hjälper dig hela vägen

När WMP Balkong tilldelats projektet utför vi projektering och framtagande av konstruktionshandlingar för utförandet. I de flesta fall så kräver balkongrenoveringen endast startbesked från kommunen men i vissa fall där förändring i utseende ska ske så kräver det även ett bygglov.

WMP erbjuder framtagande av samtliga handlingar både för bygglovsansökan och startbesked. Vi arbetar med nära relation med erfarna arkitekter.

FRÅN BYGGLOV

Vi på WMP Balkong har renoverat balkonger i Stockholm, Uppsala och Göteborg i 30 år och vet vad som är möjligt och inte för just den fastigheten du bor i. Anlitar du oss så hjälper vi till med mätningar, utformningen av balkongerna, arkitektritningar samt skickar in bygglovsansökan på våra kundens vägnar. Vi kommunicerar sedan fortlöpande med Stadsbyggnadskontoret och gör eventuella justeringar tills det att bygglovet har beviljats.

TILL FÄRDIGRENOVERAD BALKONG

Renoveringsarbetet kan utföras året runt och planeringen sker i samförstånd och med stor hänsyn till de boende. Det är sällan nödvändigt för de boende att flytta ut under något stadie av renoveringsarbetet. Arbetet påbörjas med montering av byggnadsställningar, ingjutning av L-balkar i fasaden, håltagning och montering av balkongdörrar samt att insidan av lägenheterna återställs av våra hantverksskickliga snickare och målare. Betongplattan lyfts sedan på plats och skjuts in i de ingjutna stålbalkarna, balkongräckena monteras och fasaden restaureras.

Loading...

Tidigare uppdrag

Hela idén med våra balkonger är att de skall se ut som om de alltid har suttit på huset. Med vår erfarenhet presenterar vi ofta även ett helhetsupplägg för både balkonger och fasad.

Kontakta oss för rådfrågning eller för en kostnadsfri offert

Vare sig du fortfarande funderar eller har tagit beslutet om att bygga ny balkong, renovera eller att förbättra eran fasad så är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med att komma vidare i processen och under diskussion kommer vi fram till bästa lösningen för just er.

  Jag godkänner integritetspolicyn

  Tobias Wikström
  VD

  tobias@wmpbalkong.se
  070-239 88 50