Vi hjälper er genom hela processen

Att bygga till balkonger på en existerande fastighet kan verka som ett stort och komplicerat projekt, men det behöver inte vara så svårt. Vi på WMP Balkong har över 30 års erfarenhet och tusentals framgångsrikt genomförda projekt bakom oss i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Vi erbjuder ett väl utarbetat fullservicekoncept där vi hanterar hela kedjan – allt från utformningen av balkongerna, arkitektritningar och bygglovsansökan till allt monteringsarbete med efterföljande inspektion och dokumentation av era balkonger.

Vackra skräddarsydda balkonglösningar

 • En välkonstruerad balkong kan både tillföra en byggnad såväl ekonomiskt som praktiskt mervärde och därmed gynna både fastighetsägare och boende. Lägenheter med balkong är inte bara mer attraktiva vid uthyrning och försäljning – vackra balkonger ger fastigheten en mer livfull exteriör och bidrar till en trevligare utemiljö. Vi har inga färdiga modeller, utan varje balkong designas unikt för att matcha den specifika fastighetens färgsättning och tidstypiska arkitektur. Det ska helt enkelt inte märkas att en WMP balkong är tillbyggd.

 • Balkongernas storlek, form och placering anpassas för att harmonisera med den specifika fastigheten. Just så att balkongerna smälter in naturligt i den befintliga miljön, som om de alltid suttit där.

Vi bygger balkonger med säkra konstruktioner

 • När man monterar en ny balkong, högt upp på en i övrigt slät fasad, är säkerheten naturligtvis av yttersta vikt. WMP Balkong är ett välmeriterat konstruktionsföretag som varit verksamt i över 30 år. Med tusentals framgångsrika projekt i portföljen vet vi precis vad som krävs för att bygga säkra, stabila och visuellt tilltalande balkonger som sömlöst smälter samman med fastigheten. Från initial design till hantverk och materialval – en balkong signerad av WMP balkong är kvalitet in i minsta detalj.

 •  Efter att byggnadsställningarna monterats så anpassas det hål i fasaden för ingjutning av de L-formade balkarna som betongplattan kommer att vila på. Allt platsgjutes med hjälp av betong av hög kvalité och hållfasthet. Därefter monteras smidesräcken tillverkade för hand med hög precision.

 • Vi använder oss av måttanpassade balkongdörrar tillverkade i Sverige av hög kvalite. Vi har jobbat med Odenfönster i 20 år som tillverkar tidstypiska kopplade fönsterdörrar. Målet är att balkong dörrarna ska efterlikna de befintliga fönstren så mycket som möjligt gällande profiler, kulörer, spröjsning etc. Läs mer på www.odenfonster.se.

Balkongdörrar av högsta kvalitét

 • Vi använder oss av måttanpassade balkongdörrar tillverkade i Sverige av hög kvalite. Vi har jobbat med Odenfönster i 20 år som tillverkar tidstypiska kopplade fönsterdörrar. Målet är att dörrarna ska efterlikna de befintliga fönstren så mycket som möjligt gällande profiler, kulörer, spröjsning etc. Läs mer på www.odenfonster.se.

Fasadrenovering som matchar med balkong

 • Det är också viktigt att balkong och fasad samstämmer med varandra. På WMP Balkong lägger vi starkt fokus vid att utforma våra balkonger så att de harmonierar med den befintliga byggnaden och dess omgivningar. I samband med balkongbyggnation kan vi även renovera fasaden.

Vi hjälper dig hela vägen

Det finns strikta lagar och regler kring om och hur balkonger får uppföras samt hur bygglovsansökan ska utformas. Begränsningarna varierar beroende på stadsdel, fastighetens ålder, om det är en innergård eller en fasad ut mot gatan etc.

FRÅN BYGGLOV

Vi på WMP Balkong har byggt balkonger i Stockholm, Uppsala och Göteborg i 30 år och vet vad som är möjligt och inte för just den fastigheten du bor i. Anlitar du oss så hjälper vi till med mätningar, utformningen av balkongerna, arkitektritningar samt skickar in bygglovsansökan på våra kundens vägnar. Vi kommunicerar sedan fortlöpande med Stadsbyggnadskontoret och gör eventuella justeringar tills det att bygglovet har beviljats.

TILL MONTERING AV BALKONG

Monteringsarbetet kan utföras året runt och planeringen sker i samförstånd och med stor hänsyn till de boende. Det är sällan nödvändigt för de boende att flytta ut under något stadie av monteringsarbetet. Arbetet påbörjas med montering av byggnadsställningar, ingjutning av L-balkar i fasaden, håltagning och montering av balkongdörrar samt att insidan av lägenheterna återställs av våra hantverksskickliga snickare och målare. Betongplattan platsgjutes sedan, balkongräckena monteras och fasaden restaureras.

Loading...

UPPDRAG

Ta del av våra tidigare uppdrag

Hela idén med våra balkonger är att de skall se ut som om de alltid har suttit på huset. Med vår erfarenhet presenterar vi ofta även ett helhetsupplägg för både balkonger och fasad.

Kontakta oss för rådfrågning eller för en kostnadsfri offert

Vare sig du fortfarande funderar eller har tagit beslutet om att bygga ny balkong, renovera eller att förbättra eran fasad så är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med att komma vidare i processen och under diskussion kommer vi fram till bästa lösningen för just er.

  Jag godkänner integritetspolicyn

  Tobias Wikström
  VD

  tobias@wmpbalkong.se
  070-239 88 50